27.02.2018

Kepsyn johtokunta 2018 esittäytyy

Kepsyn johtokunnan 2018 esittäytyminen
Kepsyn johtokunta 2018 esittäytyy. Jäsenet ovat vastanneet kolmeen kysymykseen: 1. Mikä roolisi on Kepsyssä tai Psykologiliitossa? 2. Työ- tai opiskelupaikka (historia) 3. Harrastukset tai kiinnostuksen kohteet

Tero Mäki, Kepsyn puheenjohtaja ja Psykologiliiton hallituksen jäsen
2. Olen töissä Keski-Suomen keskussairaalassa nuorisopsykiatrialla sekä tuntiopettajana avoimessa yliopistossa.
3. Harrastuksiin kuuluu: vaeltaminen, kalastaminen, metsästäminen ja jalkapallo erotuomarointi, pyöräily ja salilla käynti.

Laura Savonen, Kepsyn varapuheenjohtaja ja liittovaltuuston varavaltuutettu
2. Työskentelen Keski-Suomen sairaanhoitopiirillä yleissairaalapsykiatrian poliklinikalla. Sitä ennen olen työskennellyt vuosina 2010-2017 terveyskeskuspsykologina vauvasta vaariin-työnkuvalla sekä työterveyspsykologina Perusturvaliikelaitos Saarikassa. Työurani aloitin Etelä-Pohjanmaalla aikuispsykiatrian poliklinikalla. Olen suorittanut työterveyshuollon pätevöitymiskoulutuksen vuonna 2014. Keväällä saan kivun psykologian asiantuntijakoulutuksen loppuun, minkä jälkeen saan hyvällä omallatunnolla kutsua itseäni kipupsykologiksi 🙂
3. Harrastan juoksua, kuntosalia ja muuta liikuntaa. Harrastan myös käsitöitä fiiliksen mukaan, yleensä puikot heiluvat talvisin.

Laura Holopainen, Kepsyn johtokunnan sihteeri
2. Työskentelen Jyväskylän kaupungin psykologipalveluissa pikkulapsiperheiden psykologina, missä olen ollut viimeiset seitsemisen vuotta. Ammattiuraani on mahtunut sitä ennen eripituisia sijaisuuksia sekä perheneuvolassa että lastenpsykiatrialla eli hyvin lapsi- ja perhepainotteista työtä olen tehnyt.
3. Harrastan liikuntaa eri muodoissa. Liikkuisin mielelläni paljon myös luonnossa.

Katja Vähäkangas, Kepsyn taloudenhoitaja, liittovaltuuston 1. varapuheenjohtaja
1. Olen ollut Kepsyn ja Psykologiliiton toiminnassa mukana valmistumisestani lähtien, ja tällä hetkellä olen pitkäaikaisin johtokunnan jäsen. Aiemmin olin puheenjohtajana Kepsyssä, nykyään hoitelen raha-asioita taloudenhoitajana. Liitossa olen ollut monissa tehtävissä, erityisesti erilaisissa valmistelu- ja vaalitoimikunnissa, mm. valmistelemassa nykyisen puheenjohtajan Annarilla Ahtolan valintaa. Niihin rooleihin olen päätynyt Liiton ylimmän toimielimen, eli Liittovaltuuston kautta. Liittovaltuutettuna olen ollut todella pitkään, ja myös mukana puheenjohtajistossa, tällä hetkellä Liittovaltuuston 1. varapuheenjohtajana. Puheenjohtajat ovat myös Liiton hallituksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeutettuja, joten myös hallituksen kokouksissa tulee vierailtua usein. Kuulun lisäksi Liiton kuntapuolella työskentelevien edunvalvontatyöryhmään. Työryhmä on hallituksen alainen edunvalvontaan keskittyvä ”työrukkanen”, jonka panosta on tarvittu esim. nyt hiljattain päättyneissä kunta-alan sopimusneuvotteluissa taustaryhmänä ja psykologien ja koko Liiton kannan miettijänä ja suunnittelijana. Neuvottelut ja niistä syntynyt sopimus ei kaikilta osin ollut psykologeja tyydyttävä, ja työtä jatketaan kohti SOTE- ja MAKU-uudistusta ja niiden tuomia uusia sopimusneuvotteluja.
2. Olen työskennellyt koko urani peruspalveluissa, ja se paikka tuntuu omimmalta. Pisimpään olen ollut nyt Jyväskylän kaupungilla pikkulapsiperheiden psykologina. Työni kohdentuu perheisiin, joihin odotetaan tai joissa on pieniä lapsia. Eniten työskentelen vanhempien kanssa monenlaisissa mielialaan, vanhemmuuteen, parisuhteisiin liittyvissä asioissa, ja sitä kautta vaikutetaan myös lasten hyvinvointiin. Lasten osalta työskentelykenttää ovat päivähoito, erilaiset kasvuun, kehitykseen ja tunne-elämään liittyvät haasteet, ja niiden tutkiminen ja tukeminen yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Työni on hyvin monipuolista, eikä kahta samanlaista päivää ole! Lisäoppia olen hankkinut kouluttautumalla perheterapeutiksi, ja piakkoin aloitan tunnekeskeisen pariterapeutin täydennyskoulutuksen. Urakehityksessäni voi sanoa, että tavallaan en ole kovin pitkälle päässyt, sillä aloitin tässä nykyisessä työpaikassani opiskeluihin kuuluvan harjoittelun 20 vuotta sitten, silloin työhuone oli alakerrassa, ja nyt se on yläkerrassa, mutta samoissa tiloissa ollaan edelleen 😉
Työni ohella olen luottamustehtävissä, olen JUKO:n luottamusmies, ja vastaan luottamusmiehille kuuluvista neuvottelutehtävistä ja asioista kaikkien Jyväskylän kaupungin psykologien osalta.
3. Tykkään neuloa, ja teen sitä sekä yksin kotona, että isommalla porukalla erilaisten neuleyhteisöjen ja –porukoiden kanssa. Muutaman kerran vuodessa keräännymme neuleretriitteihin, jossa ei todellakaan olla hiljaa, vaan neulotaan, pulistaan, syödään ja tehdään sekä opetellaan kaikenlaista neulomiseen ja lankoihin liittyvää. Neuleyhteisöt löydän internetistä esim. Ravelry.com –palstalta tai Instragrammista, sekä paikallisesta kivijalkakaupasta Titityystä, jossa myös vietän paljon aikaa. Toinen aikaa vievä harrastus on kuntosali ja ohjattu liikunta, jota pyrin harrastamaan 3-4 kertaa viikossa. Kolmantena harrastuslistalla on yhdistystoiminta Kepsyn ja Liiton kautta, koska sekin vie vapaa-aikaa, ja tulevaisuudessa myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen kenties politiikan kautta.

Markus Ilkka, Kepsyn jäsensihteeri
1. Olen 22-vuotias 3. vuoden psykologianopiskelija Markus ja toimin vuonna 2018 toista kautta Kepsyn jäsensihteerinä! Vastaan siten yhdistykseen liittyvistä, yhdistystä vaihtavista, tai siitä eroavista jäsenistä ja ylläpidän yhdistyksemme jäsenrekisteriä. Jäsenliikenne kulkee siis kauttani ja olen vastuussa syksyisin järjestettävästä uusien opiskelijoiden jäseninfosta, jonka tarkoitus on saada psykologian fuksit liittymään Psykologiliittoon ja Kepsyyn.
3. Psykologian opiskelun ja järjestötyön lisäksi harrastan bassonsoittoa. Olen tällä hetkellä Ossian Smith -nimisesä bändissä jolta tuli juuri EP alkuvuodesta sekä poikkitieteellisessä Jyväspeksissä, improvisaatioteatteria muistuttavassa produktiossa jossa olen myös basson varressa. Pidän lisäksi matkustamisesta ja eläimistä. Nähdään Jyväskylässä!

Heli Leppä, Kepsyn tiedotusvastaava
2. Teen psykologin töitä yrittäjänä kuntoutus- ja työterveyssektoreilla. Työnkuvaani kuuluu niin yksilötyöskentely kuin ryhmien vetäminen sekä tutkimukset mm. oppimisvalmiuksiin ja persoonallisuuteen liittyen.
3. Harrastan monenlaista liikuntaa, luen, teen käsitöitä ja maalaan. Aikaa menee paljon ihan perhe-elämäänkin.

Riitta Kaijalainen-Vainikainen, senioripsykologien edustaja Kepsyn johtokunnassa
2. Opiskelin Jyväskylän Yliopistossa vuosina 1969 -1974 laajalla aineyhdistelmällä, jossa pääaine oli psykologia. Valmistuin loppuvuodesta 1974 yhteiskuntatieteiden maisteriksi.
1975-1987 työskentelin Äänekosken Suolahden Seudun kansanterveystyön kuntainliiton ensimmäisenä terveyskeskuspsykologina. Vuonna 1982-1983 kehitin Joutsenon kunnan terveyskeskuspsykologin työtä. 1987 aloitin työt Imatran johtavana koulupsykologina, josta vuonna 2003 siirryin kaupungin Perheneuvolaan perheneuvolapsykologiksi, mistä jäin eläkkeelle 2015.
Vuonna 2001-2002 olin kuntoutuspsykologin sijainen Imatran Kylpylässä ja 2010-2011 Kaste hankkeen Etelä-Karjalan konsultaatioryhmän psykologina. 2006-2007 kehitin Imatralla pikkulapsiperhetyötä (0-3v.) perheneuvolassa yhteistyössä neuvolaterveydenhoitajien kanssa (Neuvolapsykologiprojekti ). Pitempiä koulutuksia: Sosiaali- ja terveydenhuollon työnohjaaja (1987-1989) Erityistason perhe- ja pariterapiakoulutus (2004-2007) ja 2007 psykoterapeutin pätevyys
3.  Olen ollut koko työurani ajan mukana MLL:n vapaaehtoistyössä: Suolahden osaston johtokunta, Imatralla paikallisyhdistyksen puheenjohtaja (10v), Kymen piirihallituksen jäsen useita 3-vuotiskausia ja MLL:n liittovaltuustossa kolme kautta. Jyväskylässä olen ollut K-S:n Syöpäyhdistyksen vertaistukihenkilönä vuodesta 2015 ja vetänyt yhdistyksen työntekijän kanssa Suolistoryöpäryhmää nyt toista kautta. Olen K-S:n Ilcon hallituksen jäsen ja äitini puolen sukuseuran Ekberg-Tammivuoren pj. Olen laulanut kuorossa jo Imatralla ja nyt Jyväskylässä olen Kannel-kuorossa ja soitan 5-kielistä kannelta kahdessa ryhmässä. Nyt tänä keväänä 2018 aloitin Kulttuuriluotsikoulutuksen. Aktiivisesti olen harrastanut koko työurani ajan liikuntaa käyden jumpparyhmissä ja nyt eläkkeellä ollessani kuntosalilla, talvella hiihtäen ja kesällä uiden, kasvimaata hoidellen ja marjastaen.

Lisa Holopainen, Kepsyn johtokunnassa Stimuluksen opiskelijaedustajana
2. Olen 4. vuoden psykologian opiskelija. Teen tällä hetkellä gradua sekä sivuaineenani luokanopettajaopintoja. Opintojeni ohella työskentelen Psykologiliitossa osa-aikaisesti opiskelijasihteerinä.
3. Vapaa-ajallani nautin järjestöhommien lisäksi matkustelusta sekä liikunnasta. Myös luonto, eläimet ja ystävät saavat sydämeni sykkimään hieman lujempaa.

Sonja Eneh, Kepsyn johtokunnan varajäsen
2. Opiskelen kolmatta vuotta Jyväskylän yliopistossa.
3. Harrastuksiini ja kiinnostuksen kohteisiini kuuluu mm. espanjan opiskelu, lukeminen, suomalainen musiikki ja tanssi.

Jorma Leppänen, Kepsyn johtokunnan varajäsen
1. KePsyn jäsen 2014-, K-S:n senioripsykologien sommittelutoimikunnan Tumpun jäsen 2015-, KePsyn johtokunnan varajäsen 2017-, Kajaanissa työskennellessäni vv. 1975-2007 Kainuun Psykologiyhdistyksen taloudenhoitajana useita vuosia liiton hopeisen ansiomerkin palkitsemana sekä asuessani Kouvolassa vv. 2009-2013 Kymenlaakson Psykologiyhdistyksen johtokunnassa.
2. Eläkkeellä yksityisenä ammatinharjoittajana Psykologi Jorma Leppänen Tmi.
3. Ulkoilu, eril. liikunta, lukeminen, paikallisen kulttuuritarjonnan seuraaminen ja eril. vapaaehtoistyö

Nina Hirsiaho, Kepsyn johtokunnan varajäsen, Psykologiliiton liittovaltuuston varajäsen
2. Spr:n kouluttaja (henkinen tuki). Aikaa vie reilusti myös poliittiset luottamustoimet (kunnallisesti mm. Petäjäveden kuntavalt. (vihr.) ja maakunnallisesti mm. K-S maakuntahallituksen varajäs., maakuntavaltuuston varajäs., KSSHP:n vihreän valt.ryhmän pj.) PsM (Jkl yo) European Masters in Exercise and Sports psychology (Jkl yo) Rorschachin tulkinta Exnerin systeemin mukaisesti (Postgraduate studies), Jkl yo Psykodynaaminen ryhmäohjauskoulutus (Jkl yo). Työhistoriaa mm. yliopistotutkijana (Jkl yo), kehityspsykologian assistenttina (Jkl yo), ammatinvalintapsykologina (eläkevirka Kauhavan TE), konsulttina (Nokia Japan), itsenäisenä ammatinharjoittajana mm. monivammaisen lapsen psykofyysinen hoito (Kirkkonummi), soveltuvuustutkimusten suorittajana (Suomen Psykologikeskus) ym.

3. Harrastuksinani politiikka ja niissä eri luottamustoimet kunnallisesti ja maakunnallisesti (mm. kuntavalt., vihr. ja Ksshp:n vihreän valtuustoryhmän pj., maakuntavaltuuston ja -hallituksen varajäsen). Yhdistystoiminnassa olen myös vahvasti mukana (mm. Vihreä Keurusseutu ry:n pj.). Eri järjestöissä, mm. urheiluseuroissa: Jytls ja Diskos sekä Jyväskylän Moottorikerhossa järjestyksenvalvontaa suoritan myös talkoillen. Jytls:ssä yhtenä talkoo- ja sponssivastaavana toiminta lisäksi. Vapaaehtoistoiminta ollut aina myös sydämenasiana (mm. Spr:n vapaaehtoisystävänä olen ollut useiden vuosien ajan). Moottoripyöräily, eläimet: kotona kaksi kissaa ja yksi saksanpaimenkoira, valokuvaus, luonto, lukeminen, musiikki ja into uuden oppimiseen kulkevat myös vahvasti mukana. Myös lasten (4) aktiivisten urheiluharrasteiden mahdollistaminen työllistää melkoisestikin.

Heidi Luoma, Kepsyn varatiedotusvastaava
2. Opintoni ovat vielä kesken Jyväskylän yliopistossa, tosin teen tällä hetkellä pitkää harjoitteluani Kokkolassa Konstituutti Oyssä. Valmistuminen siis kolkuttelee jo ovella!
3. Tykkään villasukkien kutomisesta, tietokonepeleistä, laulamisesta sekä urheilusta monessa eri muodossa.

Tuuli Kulonen, Kepsyn varajäsen, virkistysvastaava ja kevään tuuraaja koulutusvastaavalle
2. Työskentelen Jyväskylän lastenpsykiatrian poliklinikalla. Tätä ennen työskentelin vajaat viisi vuotta Viitasaaren perheneuvolassa. Parhaillaan opiskelen töiden ohessa perhe- ja paripsykoterapeutiksi.
3. Harrastan vapaa-ajalla ahkerasti liikuntaa, ruoanlaittoa sekä piirrän ja maalaan. Hyväksi valokuvaajaksi oppiminen on – ehkä hieman ikuisuusprojektiltakin tuntuva – haave. Innostun helposti myös matkustelusta, teatterista ja musiikista sekä hyvistä kirjoista ja elokuvista.

Kari Karjalainen, Kepsyn varajäsen, Psykologiliiton liittovaltuuston jäsen
2) olen nyt ainakin jonkin aikaa vielä psykologina työvoimatoimistossa Äänekoskella
3) Suksien päältähän minut löytää niin kauan kuin lunta liisaa ja jäät kantaa. Sitten täytynee vaihtaa fillarin selkään ja johonkin vesikulkuneuvoon.