Senioritoiminta

Kepsyn senioritoiminta käynnistyi maaliskuussa 2012. Tuolloin eläkeläispsykologeja oli kokoontunut viitisentoista henkeä ja päätimme aloittaa jotain toimintaa keskuudessamme. Toiminta on jatkunut aktiivisena siitä asti.

Keski-Suomen senioripsykologien toimintasuunnitelma vuodelle 2019:

Hyvät ja onnellisemmat loppuvuoden toivottelut teille vanhuuseläkkeellä olevaiset. Vuosi on vierähtänyt käyntiin ja ollaan menossa rivakkaa vauhtia kohti juhannusta. Seniorit pitivät viime marraskuun kokoontumisessaan lopuksi kokouksen, jossa kehiteltiin tämän vuoden tapahtumia ja valittiin Tumppu kolmannen kerran. Olemme muuten kokoontuneet jo 7 vuotta! Tumppuun valittiin seuraavat: Marja-Leena Pihlajarinne, Raija Jansson, Pekka Kuikka, Jorma Leppänen (Kepsyn johtokunnan jäsenenä), Riitta Kaijalainen-Vainikainen (Kepsyn johtokunnan varajäsenenä) ja Markku Heinonen (edelleen Tumppu nimesi toiminnan vetäjäksi). Ja Tumppu on kaavaillut seuraavanlaista ohjelmaa vuodelle 2019.

1. Aloitamme kulttuurilla. Menemme katsomaan lauantaina 9.3. klo 13.00 Jyväskylän kaupunginteatteriin Maria Jotunin ”Miehen kylkiluuta”. Se on komedia pikkupaikkakunnan ihmisistä, jotka etsivät häntä, kenen rinnalla levähtää. Produktio on toteutettu kahdeksan teatterin yhteistyönä. Mukana ovat Kouvolan Teatteri, Kotkan Kaupunginteatteri, Riihimäen Teatteri, Tanssiteatteri Minimi, Jyväskylän kaupunginteatteri. Teatteri Eurooppa Neljä, Turun Kaupunginteatteri sekä suomalais-berliiniläinen Vapaa Teatteri. Liput maksavat 24 euroa; yritämme saada Liitolta tukea tähän. Avecit ovat tervetulleita; heidän lippunsa ovat 24 euroa. Teatterin jälkeen menemme syömään kortteliravintola Remyyn. Ilmoittauminen viimeistään 21.2. Markku Heinoselle.

2. Jatkamme kulttuurinautintoja. Vierailemme Taidekeskus Järvilinnassa 25.4. klo 12.00. Aloitamme siellä keittolounaalla. Meille esitellään Järvilinnan historiaa ja taidenäyttelyitä, myös on omatoimista tutustumista. Hinta on kaikkiaan 16 euroa henkilöltä. Lähdemme kimppakyydeillä tilausajolaiturista Siion-temppelin vierestä klo 11.30. Ilmoittautuminen viimeistään 11.4. Markku Heinoselle.

3. Sitten siirrymme ruumiin kulttuuriin eli teemme pyöräily/kävely -retken Jyväsjärven ympäri. Pyöräilymatkaa kertyy ympäriajossa vähän yli 12 kilometriä, kävelymatka on noin puolet tästä. Ajovauhti ei ole hirmuista, minullakin on 62 vuotta vanha vaihteeton polkupyörä. Jorma Leppänen vetää kävelijöitä ja on luvannut kantaa olkapäillään matkalla uupuvia. Lähdemme Ravintola Alban edestä 23.5. klo 11.00. Kierrettyämme kieroksemme ravitsemme itsemme Albassa (buffet 16,80 e ja lounas 21,50 e). Yritämme subventiota syömisen hintaan. Ilmoittautuminen viimeistään 20.5. Markku Heinoselle.

4. Jatkamme syksyllä vaellustamme. Tarvomme Nyrölän luontopolun 5.9. lähtien klo 10.30 tilausajolaiturista. Matkaa kertynee n. 5-6 kilometriä. Ruokailemme laavulla omin eväin, joten ottakaahan tuhdit muonat mukaan. Tästä lisää elokuun tiedotteessa.

5. Lokakuussa yritämme kokoontua yhteiseen rientoon nuorien psykologien ja vielä nuorempien opiskelijoiden kanssa. Tätä puuhataan yhdessä Kepsyn ja Stimuluksen kanssa; saapahan nähdä, sukeutuuko siitä jotakin. Elokuussa tästä lisää.

6. Marraskuussa on sitten meidän jokavuotinen luentoon kokoontuminen. Pekka Kuikka on lupautunut puhumaan aiheesta ”Ikäkuljettajien ajoturvallisuus”. Ajankohta on 7.11. klo 13.00 todennäköisesti ravintola Mirkassa. Tästäkin lisää elokuussa.

Ilmoittauminen: Markku Heinonen mp. 0442520571 tai markkuaheinonen@gmail.com

Hiihtomaisin terveisin      

Markku Heinonen